FAQ


ALGEMEEN

Wat is Huys der Verhalen?

Huys der Verhalen is een producent in verhalen op twee vlakken: visueel (o.a. straatanimatie) en audio (o.a. gratis luisterverhalen).

Waar kan ik de luisterverhalen beluisteren?

Op YouTube, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, TuneIn, RedCircle, RadioPublic en op de pagina beluister verhalen.

Hoe weet ik wanneer er een nieuw luisterverhaal uit is gekomen?

Ieder luisterverhaal wordt aangekondigd op onze Facebook- en Instagrampagina. Je kunt je ook opgeven voor de verhalenmelder zodat je in je mailbox bij ieder verhaal een melding krijgt. Abonneren kan onderaan de website.


DIENSTEN

Hoe wordt de prijs bepaald van een betalende dienst?

Er wordt onder de klant en ons grondig gepraat (online of live) over het project en wat er verwezenlijkt wordt. De klant geeft ons tegelijk een vaste prijs van het project waarna wij beslissen of we hiermee akkoord gaan. Indien wij niet akkoord gaan stellen wij onze prijs voor. 

Kan Huys der Verhalen factureren?

Nee, de klant huurt ons eigenlijk in voor een opdracht, je bestelt of koopt geen goederen of diensten. Hiervoor werken wij met de KVR (kleine vergoedingsregeling). 

Wat is KVR?

De KVR is een kleine vergoeding voor artistiek werk in opdracht. Dit bedrag overschrijdt nooit het limiet dat vastgesteld werd door de overheid. Dankzij de kunstenaarskaart zorgen wij ervoor dat alles wettelijk verloopt. Contacteer vi.be of ons voor meer informatie.

Ik wil een andere dienst kopen die niet vernoemd staat, kan dat?

Dat kan. Hiervoor contacteer je ons en proberen wij onze uiterste best om de dienst uit te voeren.


MEEWERKEN

Ik wil graag een stemmetje inspreken in een verhaal, mag dat?

Wij zijn voortdurend op zoek naar stemmen van alle types (mannelijke, kinderlijke, vrouwelijke,...). Stuur een bericht via het contactformulier of naar info@huysderverhalen.be met de vraag naar een casting.

Kan ik werken voor Huys der Verhalen?

Huys der Verhalen is een vereniging dat ontwikkeld is door vrijwilligers. Echter gebeurt alles digitaal. Indien wij op zoek zijn naar een medewerker komt dit steeds op onze website en op de sociale media.

Kan ik Huys der Verhalen financieel steunen?

Lief dat je je dit afvraagt. Helaas is dit nu nog niet mogelijk.


SCHOLEN

Zijn er lespakketten beschikbaar?

Ja, wij hebben voor ieder luisterverhaal(reeks) een lespakket klaar staan. Op deze pagina vind je alle lespakketten en de inhoud ervan. Sommige lespakketten zijn seizoensgebonden waardoor het maar enkele weken per jaar beschikbaar is, dit staat telkens aangeduid.

Hoeveel kost een lespakket?

De aangeboden lespakketten zijn gratis te verkrijgen.

Hoe krijg ik zo'n lespakket?

Onderaan deze pagina kun je een formulier invullen. Wij streven ernaar om binnen de 48u het lespakket door te mailen.


GEBRUIK VAN LUISTERVERHALEN

Mag ik het luisterverhaal kopiëren en ergens op plaatsen?

Neen, dat mag niet. Alle luisterverhalen zijn op eigen manier verwerkt door ons en ingesproken, dit maakt het luisterverhaal ook uniek en blijft de eigendom van Huys der Verhalen.

Mag ik het laten luisteren voor een groot publiek?

Ja, je mag deze bijvoorbeeld in een klas laten afspelen of tijdens een lezing. Indien je slechts een fragment laat horen is het belangrijk om Huys der Verhalen te vermelden.


ACHTER DE MICROFOON

Wie is de verteller?

De verteller is entertainer en Oostendenaar Ryan Daele die dit met alle plezier doet.

Kan ik de studio bezoeken?

Doordat dit een privéstudio is, is dit niet mogelijk. Je kunt je stem altijd opgeven zoals onder 'MEEWERKEN' staat te lezen. Wie weet zie je de studio dan eens!

Contact

Huys der Verhalen

info@huysderverhalen.be

0487/35.90.20

Volg ons